Konyha és történet

Konyha
Az Osztrák-Magyar Monarchia konyhája, 21. századi módon: Azon fáradozunk, hogy autentikus, elsősorban a Kárpát-Medencében fellelhető alapanyagokat használjunk, és konyhánk tükrözze mind a régió jellegzetességeit, úgy elhivatottságunkat a magas fokú gasztronómia iránt. Mindezt úgy, hogy számunkra a legfontosabb az íz, a maximális élmény.

Borok
Alapvetően a magyar borokra, azon belül is az egyedi magyar karakterekre, terroir-ra és ízvilágra fókuszálunk. Folyamatosan változó borlapunk szűk, fókuszált, alapos átgondolás és hosszas szelektálás után alakul ki. A nálunk előforduló borászatok közel fele kézműves, a borok között pedig jócskán akad olyan limitált, kis szériás tétel, mely rajtunk kívül máshol nem kapható, kóstolható.

Történet
A Pierrot egy lezseren elegáns, kifinomult, de barátságos, befogadó hely, romantikus környezetben, ahol a monarchia magas szintű és ettől időtlen magyar konyháját ismerhetik meg az ide látogatók.

Éttermünket 2005 óta ajánlja a Michelin Guide és 2011-ben két szakácssapkával díjazta a Gault Millau Guide.

Mivel a Pierrot 1982-ben nyitott Budapest első privát kávéházaként, számos híresség megfordult nálunk az évek során – színészek, politikusok, művészek, köztük például az AC/DC és a Depeche Mode zenekarok, illetve többek közt Marcello Mastroiani, Sir Roger Moore, Antonio Banderas, Jeremy Irons, vagy Robert De Niro.

A Pierrot számos változáson ment át 1982 óta, de egy dolog változatlan: Családunkban a vendéglátás nem csupán megélhetés, hanem a szó legnemesebb értelmében vett hivatás. Évtizedek óta küldetésünknek tekintjük, hogy a magyar gasztronómia végre ismét egykori, háború előtti fényében tündököljön. Amikor még Gundel Károly és Escoffier kollégák voltak...